Pistruii sau efelidele sunt pete mici, rotunde, care-si fac aparitia in general primavara, cand actiunea razelor solare se accentueaza. Ele se intalnesc mai des la femeile roscate si la cele blonde, mai rar la cele brunete si se localizeaza in special pe fata, maini si decolteu.
Pistruii au in general caracter sezonier. Ei apar de preferinta in perioada primaverii si dispar iarna.
Mastile cosmetice sunt amestecuri de substante care, aplicate pe piele si mentinute un timp mai indelungat, au asupra acestuia o actiune emolienta, hidratanta, calmanta, decongestionanta, sicativa, tonifianta in functie de compozitia amestecului folosit.
Masajul electric are aceleasi efecte ca si masajul manual, fiind un bun mijloc de activare a circulatiei sanguine, avand totodata si actiune de stimulare, relaxare, calmare asupra organismului.
Poate fi folosit ca factor de mentinere a supletii corpului, facand sa dispara masele adipoase.
Celulita este o afectiune a tesutului conjunctiv (in general a celui subcutanat) si ia nastere cel mai adesea ca urmare a unei eliminari defectuase a deseurilor, a toxinelor, care se acumuleaza in tesutul conjunctiv si provoaca ingrosarea acestuia, circulatia sangelui devenind mai dificila. Mai poate proveni si din alte cauze, cum sunt:
- Dezechilibrul endocrin care se traduce printr–o defectuasa functionare a ovarelor, a glandei tiroide, a hipofizei, fiind legat de fazele vietii genitale, pubertate, sarcina, menopauza. In acest caz, baza unui tratament serios nu poate fi stabilita decat printr-un examen medical la un specialist endocrinolog;
- Tulburari ale sistemului nervos s-au remarcat cxelulite aparute ca urmare a unui soc emotiv sau afectiv;
- O alimentatie nerationala, foarte abundenta ( anumite cazuri de celulite aparand la obezi);
- Teren arthritic;
- Viata sedentara favorizeaza aparitia celulitei la genunchi picioare, glezne;
- Tulburari in functia intestinala, deficient hepatice;
- Mersul pe jos este un exercitiu excelent pentru fortificarea organismului si combaterea uror boli ca astenia nervoasa , hipertensiunea arterial, obezitatea etc. O plimbare de o ora in aer liber, efectuata zilnic, poate fi folositoare pentru stimularea persistaltismului intestinal si in consecinta, pentru tratamentul constipatiei. Ea este indicata si ca un stimulant al capacitatii functionale a inimii, plamanilor si schimburilor nutritive, asigurand o digestie buna a alimentelor.