Sprancene Ombre, Powdering, Shading, denumiri si tehnici diferite de micropigmentare sprancene ce in esenta definesc acelasi proces: micropigmentarea sprancenelor. Micropigmentarea sprancenelor prin tehnici de pudrare este procesul de creare a unor sprancene complete si definite.
Specialistul si trainerul in dermopigmentare- Oana Monea https://www.facebook.com/alphabrows/ – ne detaliaza de ce prefera tehnicile de pudrare sprancene si cum a ajuns sa se evidentieze ca si dermopigmentist si profesor in dermopigmentare pe aceste tehnici:
Din experienta mea de aproape 10 ani in realizarea machiajului semipermanent al sprancenelor, atat prin micropigmentare cat si microblading, am observat, cel putin in ultimii 4 ani, ca tehnicile de pudrare (ombre, shading, powder) ajung sa fie intotdeauna alegerea preferata a femeilor care obisnuiesc sa-si creioneze sprancenele in fiecare zi. Pe langa preferintele ce tin de partea estetica a acestor efecte de pudrare, este, de asemenea, alegerea perfecta pentru femeile cu pielea mixta sau chiar grasa, piele subtire, pielea sensibila predispusa la rozacee sau cuperoza. Pe aceste tipuri de piele ce se caracterizeaza prin exces de sebum si pori dilatati, piele subtire sau sensibila, microbladingul nu se recomanda deoarece fie pigmentul nu ajunge sa fie bine fixat in piele, firele nu se vor mentine bine definite pe termen lung, iar tehnica este riscanta de a lasa microcicatrici pe pielea subtire. Micropigmentare sprancenelor prin tehnicile de pudrare presupune in mare parte realizarea de pixeli prin miscari aerate si reprezinta o actiune blanda la nivelul pielii sensibile. Functie de tipul de piele un specialist in tehnicile de pudrare alege gradientul dar mai ales concentratia de pigment inserat stratificat in piele pentru o retentie optima si de lunga durata. Prin urmare consider ca este vital sa faci o anamneza corecta si sa stabilesti exact tipul de piele, sa afli stilul de viata a clientului si pentru a decide ce tehnica i se potriveste.
Probabil sunt o mare fana a tehnicilor de pudrare sprancene si datorita experientei proprii. De la varsta frageda am inceput sa acord atentie sprancenelor mele. Din pacate, natura nu m-a inzestrat cu o implantare bogata a firelor de par la sprancene iar stilizarea excesiva a sprancenelor (pensat si tuns) a inrautatit situatia. Astfel, dupa ce am incercat fel si fel de tratamente pentru indesirea sprancenelor fara a obtine rezultate multumitoare, am fost sigura ca microbladingul sau tehnica fir cu fir este singura solutie perfecta pentru mine. La 18 ani mi-am realizat prima sedinta de microblading de care am fost extrem de incantata pana la scurt timp dupa ce s-au vindecat si am constatat ca retentia de pigment a fost una scazuta iar firele era foarte putin vizibile! Chiar daca imediat dupa procedura sprancenele mele aratau uimitor prin tehnica de microblading, ulterior mi-am dat seama aveam nevoie de mai mult. Am realizat ca eram atat de obisnuita sa-mi pun in evidenta sprancenele cu ajutorul machiajului incat microblading nu era suficient pentru mine. In plus, pielea mea subtire a facut ca firele realizate prin microblading sa nu dureze atat timp cat mi-as fi dorit (mult mai putin de un an).
Atractia pentru cosmetica si estetica in general dar si experianta proprie a microbladingului, m-au determinat sa invat si sa inteleg dermopigmentarea. Nu am adunat, inca, zeci de ani de experianta in dermopigmentare dar cu siguranta am zeci de cursuri parcurse in ceea ce inseamna formarea mea profesionala
si am ajuns cu siguranta la zeci de elevi carora m-am straduit, m-am dedicat si m-am ambitionat sa le transmit din pasiunea mea: de a fi un bun dermopigmentist https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-dermopigmentist/
….iar ca si numar de cliente, am depasit de mult o mie de lucrari realizate.
Revenind la tehnicile de micropigmentare sprancene, cum am spus, nu mai este niciun secret ca sunt o mare fana a tehnicilor de pudrare, tehnici pentru care sunt de altfel si solicitata. Consider ca tehnicile de pudrare sunt cele mai versatile, cele mai sigure, cu rezultate durabile in timp indelungat, cele ce se potrivesc majoritatii clientelor. Chiar si femeile care au sprancenele frumoase dar nu foarte bine conturare, dar cu fire groase si dese sunt, de asemenea, bune canditate pentru tehnica soft powder. Acest lucru se datoreaza faptului ca grosimea parului lor este mai mare decat firele create de microblading iar acest lucru face ca microblading sa fie mai putin vizibil pe sprancenele cu parul gros. Efectul usor pudrat sau aspectul ombre face ca spancenele sa para mai bine conturate dar fara sa para nefiresti.
Ori de cate ori lucrez cu clientele care se incadreaza in oricare dintre aceste categorii, recomand intotdeauna sa parcurgem traseul la care poate nu s-au asteptat. Desi unele dintre ele vin convinse ca isi doresc si li se potriveste microbladingul, eu incerc mereu sa le fac sa inteleaga motivele pentru care tehnicile de pudrare ar putea fi mai potrivite pentru ele. Daca inca nu sunt convinse ramanem la microblading. Intodeauna spun ca putem adauga, dar nu putem elimina. Asa ca le-am lasat sa mearga pe ideea lor, sa vad cum se simt si ce cred despre microblading inainte de sedinta de retus de la o luna distanta. Un procent covarsitor de mare dintre clientele care au ales microbladingul in prima faza, la sedinta de retus ajung sa solicite pudrarea.
Chiar daca uneori este frustrant ca, clientele nu inteleg argumentele mele ca si specialist in dermopigmentare in realizarea tehnicii potrivite tinand cont de tipologia de client, scopul meu este sa le ofer tuturor celor mai potrivite sprancene posibile pentru fata si pielea lor. De cele mai multe ori, acest lucru inseamna tehnici de pudrare cu o anumita intensitate si gradient obtinute diferit din modul de realizare.