Blog

Abordarea clientelor din perspectiva Claudiei Paise- Expert in Dermopigmentare

Cursul Acreditat de Dermopigmentare Start Academy Bucuresti este sustinut de nici mai mult, nici mai putin de 4 profesori si specialisti in dermopigmentare: Roxana Dumitru, Ana Maria Margineanu, Claudia Paise si Oana Monea. Este singurul curs de acest gen din Romania care are un numar atat de mare de profesori!

De ce am ales sa facem acest lucru? Pentru ca fiecare profesor se remarca pe o anumita tematica dezbatuta in cadrul cursului si sunt in masura sa livreze informatii aprofundate in acest sens.

Avantajele elevilor Start Academy?  Formarea unei viziuni cat mai largi si diversificata in ceea ce priveste domeniul dermopigmentarii prin instruirea profesionala de catre 4 specialisti ce s-au impus in bransa dermopigmentistilor si s-au evidentiat intr-o anumita directie si posibilitatea de a fi consiliati ulterior parcurgerii cursului de catre toti profesorii.

Claudia Paise ( https://www.facebook.com/paiseclaudia/ )  este trainerul in cadrul Cursului de Dermopigmentare Bucuresti ce gestioneaza de regula modulul de practica pentru tehnica manuala de microblading.

Am rugat-o pe Claudia Paise sa ne spuna punctul ei de vedere in ceea ce priveste abordare personala a clientelor in stabilirea formei si alegerea tehnicii de micropigmente sprancene.

“Daca privim incepand cu aproximativ 10 ani in urma o sa ne dam seama ca forma “perfecta” a sprancenelor se schimba o data cu vremea si dezvoltarea domeniului PMU in sine. De cele mai multe ori este vorba doar de un curent venit din make-up pe care personal consider ca nu ar trebui sa il aplicam si in cazul sedintelor de micropigmentare. Daca make-upul se sterge instant, machiajul semipermanet ramane pe o perioada determinata.

In ceea ce ma priveste, din pozitia de specialist in dermopigmentare, intotdeauna incerc sa le fac pe plac clientelor mele dar niciodata nu renunt la a promova idea de naturalete, mai ales cum este cazul micropigmentarii, care stim cu totii este de durata. Pe langa tehnica abordata care trebuie sa fie cat mai naturala, in alegerea formei tin cont de forma fetei, de simetrie sau asimetriile particulare si proportii. 

Alegerea tehnicii de lucru sau formei sprancenelor NU se face dupa preferinte sau doar ca ‘se poarta’, ‘este la moda’ sau o are ‘X persoana plublica’  ci dupa tipul de piele, varsta, stilul de viata, conformatia firelor naturale astfel incat rezultatul final sa fie unul estetic, natural, uniform.

Inainte de fiecare procedura sustin o consultatie personalizata in cadrul careia incerc sa inteleg cat mai bine viziunea clientei si asteptarile ei si sa adaptez cat mai precis aceste detalii in procesul de stilizare si corectie a sprancenelor urmarind un rezultat final ce scoate in evidenta trasaturile faciale intr-un mod natural si discret.

Pentru a putea face fata oricarei situatii, sustin ca este datoria specialistului de a lucra in avantajul clientei si astfel sa cunoasca toate tehnicile actuale de lucru. Altfel exista riscul de a executa o tehnica nepotrivita tipologiei de client, tehnica aleasa doar pentru ca tehnicianul o prefera si eventual o realizeaza corect, situatie ce poate avea rezultate nesatisfacatoare pe termen lung.

Dupa cum bine stiti imi place sa vorbesc deschis, sa informez corect deoarece este dreptul clientei sa stie detalii despre tehnicile de micropigmentare sprancene.

Va dau un exemplu care ma intriga ca si dermopigmentist: multi tehnicieni executa lucrari prin tehnica ombre dar o denumesc powder.

De ce? Nu stiu, poate ca suna mai bine pentru cliente sau poate ca acesti tehnicieni nu stiu exact diferentele dintre tehnici.

Tocmai pentru ca mereu imi doresc sa informez corect am sa punctez pe scurt despre particularitatile esentiale ale acestor 2 tehnici:

  • Powder – este o tehnica ce presupune folosirea acelor mici, miscari lungi, rapide, aerate si aspect pixelat suprapus. Rezultatul este unul extrem de natural, fara linii clare ale conturului si nuanta lipsita de opacitate.

   

  • Ombre – tehnica ce presupune folosirea acelor de dimensiuni mai mari, miscari mai lente, de multe ori si mai scurte, aspect compact pe lungimea sprancenei si usor transparent in capul acesteia( zona dinspre nas). Rezultatul vindecat este unul de make-up, cu zone in care regasim linii clare ale conturului si nuanta mai intensa.

  

Modul de lucru si efectul  acestor tehnici difera de aceea nu putem sa folosim aceeasi denumire pentru doua tehnici cu caracteristici opuse.

Cum spun mereu, detaliile fac diferenta!

Revenind la prima intalnire cu clientul, dupa etapa de consult si inainte de micropigmentare este foarte important sa executam corect designul si stilizarea sprancenelor. Acestea se personalizeaza pentru fiecare clienta tinand cont de :

  • forma naturala a sprancenelor
  • forma fetei
  • forma ochilor
  • inaltimea pometilor
  • eventualele asimetrii faciale
  • dorinta clientei

In cadrul procesului de stilizare este obligatoriu ca tehnicianul sa nu fie condus de preferintele personale atunci cand reconstruieste forma sprancenelor ci doar de factorii mentionati mai sus deoarece principalul scop al procedurii este cel de a contura in mod natural trasaturile clientei.

Asa cum spun mereu, atat cursantelor cat si clientelor, nu imi doresc neaparat ca “munca” mea sa iasa in evidenta ci doar sa reprezinte un mic ajutor in evidentierea frumusetii lor naturale, sa fie o munca apreciata.

Spor la lucru! Va astept la programari si la cursurile sustinute la Start Academy Bucuresti sau Galati!”

 

Sunati ACUM!