PRO microblading
1. Tehnica de microblading presupune folosirea unui instrument manual, denumit stilou de microblading, caruia i se ataseaza in varf ace specifice pentru tehnica de microblading, ace ce se prezinta sub forma unor lame, dispozitiv usor de utilizat pentru realizarea tehnici fir cu fir.
2. Spre deosebire de aparatul electric de micropigmentare, stiloul de microblading fiind un dispozitiv manual, nu are sunetul specific dispozitivelor electrice, sunet ce poate fi usor intimidant pentru clienta, cel mult pana la momentul in care se obisnuieste cu acesta. Ce e totusi particular microbladingului, este sunetul perceput in momentul in care acul de microblading efectiv ‘zgarie’ pielea in timpul procesului de pigmentare, sunet si senzatie ce poate fi chiar mai deranjanta decat sunetul aparatului electric. Acesta particularitate a microbladingului se incadreaza la categoria ”minusuri”.
3. Pentru stiloul manual de microblading, de asemenea, nu exista vibratii, astfel incat poate fi mai usor de controlat in timp ce se realizeaza finetea liniilor ce imita firele de par specifice tehnicii manuale de microblading.
CONTRA microblading
1. Tehnica de microblading presupune realizarea pe piele a unor micro taieturi (micro incizii) in care se depune pigmentul specific microbladingului (pigment ce are o textura mult mai cremoasa decat pigmentul folosit in realizarea tehnicilor cu aparatul electric). Din pacate, unii artisti pregatiti inadecvat pot deteriora pielea clienților, chiar si ireversibil. Acest lucru se intampla in situatia in care, prin exercitarea unei presiuni a mainii mult prea mari se realizeaza taieturi mult prea profunde in piele, situatie in care vindecarea se face cicatrizant.
2. Dupa ce pigmentul a fost depus in micro inciziile realizare cu acul de microblading, pielea incepe sa blocheze pigmentul. Este nevoie de mai mult efort pentru a introduce pigmentul in mod uniform in toate micro taieturile realizate (se face masca de pigment pentru ca pielea sa absoarba o cantitate cat mai mare de pigment). Puteti observa, de asemenea ca, daca sangereaza, va fi aproape imposibil sa depozitati pigmentul in interiorul pielii.
3. Dupa prima sedinta de microblading, trebuie efectuata si o a doua, sau chiar o a treia retusare, pentru a va asigura ca a fost plasat suficient pigment. Un numar mare de sedinte de microblading este o situatie riscanta in ceea ce priveste agresarea mult prea mare a pielii.
PRO micropigmentare cu aparatul electric
1. Tehnica fir cu fir se face inclusiv cu aparatul electric de micropigmentare, dispozitiv ce presupune folosirea unor ace fine pentru impingerea treptata a pigmentului de la suprafata pielii pana la limita dintre epiderm si derm. Aceasta procedura este aproape nedureroasa, nerealizandu-se efectiv o taietura la nivelul pielii.
2. Un alt beneficiu major al realizarii tehnicii fir cu fir din aparatul electric (Hair Stroke) este faptul ca pielea rareori va sangera, ceea ce ajuta la fixarea unei cantitati mari de pigment inca de la prima trecere.
3. Dupa realizarea primei treceri, cu aparataul electric se poate reveni pe liniile trasate pana cand sunteti multumit de intensitatea rezultatului. In cazul microbladingului, daca rezultatul nu pare suficient de intens, puteti efectua doar trasee limitate pentru a evita lezarea agresiva a pielii. Acest lucru inseamna ca, la un moment dat, daca rezultatul nu este ideal, atunci nu puteti face mai mult si trebuie sa lasati o pauza pentru vindecare completa a pielii pana puteti intervenii din nou.
De retinut: intensitatea culorii nu este creata prin adancirea mai profunda de penetrare a acului in piele , ci de cantitatea de pigment depozitata la aceeasi adancime.
CONTRA micropigmentare cu aparatul electric
1. Daca actionati cu acul pe piele cu o presiune mult prea mare, riscati sa folositi excesiv aparatul si nicidecum sa lezati pielea asa cum se intampla in cazul microbladingului. Asta deoarece aparatele electrice au o presetare de siguranta: la o presiune mult prea mare acul este impins in interiorul stiloului de micropigmentare eliminand astfel riscul de lezare a pielii, dar fortand dipozitivul electric. In mod ideal, miscarea mainii trebui sa fie usoara si lina, iar acul trebuie sa atinga delicat suprafata pielii.
2. De asemenea, este important sa retineti ca, la inceput, este posibil sa fie mai dificil sa controlati stiloul aparatulului electric din cauza vibratiei specifice. Pentru a va cunoaste, a simtii si a manevra relaxat aparatul de micropigmentare, trebuie sa va mentineti cu incredere mainile stabile si sa exersati suficient de mult pe piele sintetica. De regula, persoanele ce sunt deja initiate in tehnica manuala de microblading se adapteaza rapid utilizarii aparatului de micropigmentare. Viceversa este mai anevoioasa.
Vindecarea deficitara:
- Exista sanse de 60% ca vindecarea sa se faca mai greu si dificil in cazul microbladingului si numai un procent de 30% pentru micropigmentarea cu aparatul electric.
Fixarea pigmentului:
- Tehnica de microblading are nevoie de mai multe treceri/ sedinte pentru o fixare optima a pigmentului in timp ce pentru realizarea tehnicilor cu aparatul electric poate fi suficienta si o singura trecere.
Procesul de vindecare si rezultatul vindecarii:
- Microbladingul inregistreaza un rezultat vindecat de 30-80% cu un proces de vindecare mai lung si cu ingrijire speciala. Micropigmentarile din aparat au un rezultat vindecat de 50-90% și procesul de incrijire nu necesita o atentie exagerata, vindecarea facandu-se mai rapid. Perioada de vindecare pentrumiicroblading poat dura de două ori mai mult decat micropigmentarea cu aparatul electric.
Mult mai multe argumente PRO si CONTRA tehnicilor de pigmentare realizate cu aparatul electric sau manual cu stiloului de microblading, se discuta si se analizeaza in cadrul Cursului Acreditat de Micropigmentare si Microblading, cursuri desfasurate la:
- Bucuresti http://Ana Maria Margineanu Professional http://Roxana Dumitru – Trainer & Specialist
- Iasi http://Simona Găucan, Dermopigmentare
- Constanta http://Oana Monea – Micropigmentare
- Galati http://Claudia Paise – Expert Micropigmentare
Solicita INFO⤵️pentru 𝗨𝗥𝗠𝗔𝗧𝗢𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗦𝗘𝗦𝗜𝗨𝗡𝗘 𝗗𝗘 𝗖𝗨𝗥𝗦❗️
Start Academy
+40 729 388 880 / +40 770 815 659
www.cursuri-estetica.ro
https://www.start-academy.org/
https://www.instagram.com/startacademy_international/
office@cursuri-estetica.ro