Blog

Efectul microdermabraziuni asupra porilor pielii;

Pori pielii pot deveni imbicsti  din cauza unui exces de sebum,  secretat de  piele, prin prezenta celulelor moarte ce nu sunt îndepărtate periodic  cauzate  de poluarea aerului, alimentatia deficitara, consumul unor medicamentele fara prescriere medicala etc. Alteori, porii se poate infunda  când pielea este congestionata din cauza excesului de celule albe din sânge.

Pentru analiza cauzala trebuiesc depistate produsele utilizate de unele persoane necorespunzator ieftine calitativ exemplu cremede curățat și make-up,  pentru excluderea si utilizarea  lor o perioada de timp pentru a particulariza tratamentul estetic tipul de ten etc;

Cel mai bun remediu de a preveni îmbicsirea  porilor este să urmam un tratament  igienic bun de îngrijire a pielii în fiecare zi, cu un gomaj regulat pentru a elimina celulele keratinoase ale pieli, eliminind sebumul in exces  și alte neglijentele estetice.

Odată depistata cauza putem conferi terapii, estetice pentru regenerarea estetica a pielii.

Microdermabraziunea funcționează pe același principiu al dermabraziuni , la o scala și microscopica: se creeaza o frecare la nivelul epidermei prin intermediul unor particule  fine, în scopul de a indeparta stratul exterior cu neregularitati estetice in cele mai multe cazuri.

Vorbim, în consecinta , de o regenerare a pielii in care utilizam microparticule, utilizind un intrument  cu vârf de diamant de cristale  pentru indepartarea layerul superior al pielii  activarind   celulele epiteliate. Tratamentul imbunatateste  consistenta colagenica a pielii.

Procedeul  de microdermabraziune are ca scop flagelarea  rigiditati  pielii cu  un aspect mai fin.si poate fi  utilizat cu succes in tratamentul acneei cicatricilor combinat cu alte proceduri de lifting facial sau peeling chimic. Aceste tratamente pot fi efectuate cu anestezie locală pentru a minimaliza discomfortul fizic si psihic

Există două tipuri de tratamente de microdermabraziune:

Primul procedeu implică utilizarea unui  flux de cristale mici pe epiderma dupa care un tub de vid îndepărtează cristalele exfoliind celulele moarte keratinoase. Al doilea procedeu  utilizează o baghetă cu un vârf de diamant  care este trecut ușor peste piele pentru a exfolia tesutul facial. Fiecare procedeu  durează aproximativ 30 minute. In alte spete pacienti resimt o zgirietura  sau vibratie  senzatie similara cu  masajul. Dupa fiecare procedeu se aspira cu ajutorul unui aparat tesutul exfoliat recomandind de fiecare data comform medicului o crema speciala pentru a hidrata pielea.

Exista diferente intre dermabraziunea si peelingul chimic pentru ca primul  utilizeaza un layer chimic cu tendința de a creea un efect termic pentru a elimina celulele moarte;

Straturile hiper-pigmentate, al tesutului cicatrizat  se va estompa cu acid hialuronic. Abordarea tratamentului microdermabraziune ar trebui  recomandata persoanelor cu un pigment melanic inchis pentru a nu produce contraste ale pielii.

Remedii naturale pentru porii pielii:

Pentru partea faciala putem folosi aburul este eficient si ieftin de doua ori pe saptamina avind ca scop  stimularea glandelor sudoripare si sebacee ca in final sa tamponam fata  cu o lotiune tonica. Grisul pesmetul sau zaharul sun particule cu rol exfoliant natural pentru a curata porii pielii

Alta reteta doua linguri de zahar, zeama de la o lamie si putina apa se creaza un sake tonic, masam tenul cu miscari circulare timp de 7-8 minute dupa care clatim cu apa rece .

In concluzie dragilor va astepatm la academia noastra pentru a invata lucruri noi;

Sunati ACUM!