Incercam sa avem grija de pielea noastra curatand-o, exfoliind-o, hidratand-o si protejand-o de soare. Toate acestea sunt importante, desigur – dar oare facem acesti pasi in mod corect? O rutina gresita de ingrijire a pielii poate face mai mult rau decat bine. Afla care sunt lucrurile pe care e posibili sa le faci si sa dauneze efectiv pielii tale, in loc sa o ajute.
Orice produse cosmetice care contin adaosuri de parfum, parabeni si substante de umplutura pot fi foarte iritante pentru o piele sensibila. Daca ai pielea sensibila si esti sceptica in privinta utilizarii anumitor produse, cauta produsele in mare parte naturale, sau cele cu multe extracte naturale din plante, si nu coloranti adaugati, parfumuri si parabeni. Tonerele care contin extract de migdale sunt foarte bune pentru micsorarea porilor si pentru intinderea pielii, iar utilizarea acestora dupa spalare (si apoi hidratare) va mentine tenul curat si hidratat. Uleiul de cocos este un important hidratant natural, care are atat de multe intrebuintari. Folosit ca si crema hidratanta de noapte, iti va oferi multe beneficii si o stralucire frumoasa si sanatoasa dimineata!
Evita exfolierea excesiva! Un cleanser delicat folosit zilnic si un scrub usor sunt modalitati foarte bune de a curata bine pielea. Daca observi ca pielea ta prezinta eruptii, se inroseste si se irita, sau devine prea uscata, aceasta trebuie sa iti indice ca ai exagerat in privinta exfolierii. Nicio gija insa, iata cateva trucuri de la un make-up artist e.l.f. cosmetics: Daca iti place sa folosesti produsele cu particule pentru scrub, nu o face mai mult de trei-patru ori pe saptamana. Rehidrateaza intotdeauna pielea dupa curatare cu o crema hidratanta pentru a mentine umezeala in piele, pentru un ten sanatos si luminos.
Apa foarte fierbinte sau foarte rece este iritanta pentru pielea fetei. Nu face exces de zel in ceea ce priveste rutina de curatare si clatire cu apa foarte fierbinte sau prea rece.
La aplicarea serumurilor si cremelor, foloseste miscari usoare orientate in sus si spre exterior. Vedem atat de des femei care frictioneaza pielea prea tare sau folosesc miscari ce trag pielea in jos. Fii mai delicata, atunci cand ai de-a face cu pielea ta!
Daca pielea este rosie, iritata, uscata si neuniforma, faci ceva gresit. Ar putea fi faptul ca folosesti produse nepotrivite care sunt prea agresive, sau folosesti prea mult din produsele potrivite, ori ca aplici un tratament prea abraziv pielii tale. De exemplu, daca folosesti Retinol, nu frictiona tenul zi de zi la dus. Sari peste aceasta operatiune o zi sau treci la un exfoliant bland cu particule mici, care nu va afecta pielea.
Daca aplici acizi pe piele. De exemplu, acidul glicolic sau acidul lactic; foloseste un singur tip de acid in acelasi timp.
Daca tonerul pe care il folosesti contine alcool, probabil ca vei avea acel sentiment de curatare si intindere a pielii, senzatie asociata cu utilizarea tonerelor pe baza de alcool, dar acest ingredient va „curata” pielea si de apa, ceea ce va duce la acumularea de celule moarte si la un ten cu aspect tern. Incercarea de a usca tenul gras se poate intoarce impotriva ta deoarece acumularile de celule moarte capteaza sebumul si determina aparitia eruptiilor si productia marita de sebum. Tonerele fara alcool, pe de alta parte, sunt foarte importante pentru inlaturarea clorurilor (care usuca pielea) si mineralelor din apa de la robinet. Asigura-te ca folosesti un toner fara alcool atat dimineata, cat si seara, dupa curatare.
Daca folosesti un demachiant care contine sulfati, acest lucru iti poate usca pielea. Sulfatii sunt detergenti frecvent utilizati in spume si geluri de curatare, despre care companiile/producatorii spun ca sunt eficiente in curatarea pielii. Dar amoniul sau sulfatul de sodiu, spre exemplu, usuca pielea prea mult. Daca ai senzatia ca te strange fata dupa ce ai spalat-o, acesta este un semn ca pielea a fost „curatata” de toata apa, cauzand acumularea celulelor de piele moarte la suprafata. Apoi te grabesti sa aplici crema hidratanta pentru a recupera umezeala de care tocmai ti-ai deposedat pielea – ceea ce nu are absolut niciun sens! Cleanserele care fac bule si spuma foarte multa, ca o sampon, contin de obicei sulfati si te vor lasa cu senzatia aceea de strangere a pielii. Opteaza pentru cleansere delicate, fara sulfati.
Sari peste protectia solara? Expunerea la ultraviolete iti poate irita pielea de asemenea foarte mult, asadar nu pleca de acasa fara o crema cu protectie SPF 30 sau mai mare, pentru a proteja pielea de deteriorarea ADN-ului. Pentru pielea cu adevarat foarte sensibila, care se intalneste mai rar decat ai crede, se poate folosi o protectie solara fizica (cum ar fi dioxidul de titan sau oxidul de zinc) pentru evitarea oricaror reactii.
Incearca rejuvenarea pielii cu IPL-SHR! Tratamentele oferite de tehnologia IPL-SHR sunt moderne si se bazeaza pe actiunea la nivelul epidermei si dermei intr-un mod non-invaziv, prin intermediul Luminii Intens Pulsate (Intense Pulsed Light). La nivelul dermei, IPL actioneaza prin stimularea generarii de colagen cu rol important in mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii. La nivelul epidermei, IPL actioneaza prin eliminarea cosurilor sau urmelor de acnee, eliminarea vaselor de sange sparte, uniformizarea culorii tenului prin eliminarea petelor de culoare actionandu-se la nivelul rezervelor de melanina. La clinica Glatt MedSpa poti beneficia de tratamente pentru diverse probleme cu care se confrunta pielea, inclusiv cele mentionate aici.
Pielea ta are nevoie de delicatete, ingrijire si echilibru!
Va multumim pentru vizita pe www.cursuri-estetica.ro
Ne puteti urmari si pe Facebook