Blog

Mastile cosmetice. Elixirul frumusetii si a sanatatii tenului.

Intrebuintarea mastilor cosmetice dateaza din antichitate. Ele nu le-au fost straine celor din vechime, fie ei egipteni, greci sau romani. De fapt, sub o forma sau alta, au fost folosite de cand exista femei ce doresc ingriirea atenta a tenului.

Cursul acreditat de cosmetica, dar si cursul acreditat de perfectionare in cosmetica iti ofera, pe langa structura prietenoasa a suportului de curs si posibilitatea de a aplica in practica pe model uman individual. Mai mult decat atat trainerii specializati vor veni in ajutorul nostru si ne vor sprijinii pe tot parcursul cursului de cosmetica.

Asadar, pentru a intra in subiect, mastile cosmetice sunt preparate medicamentoase, care la contactul direct cu pielea, modifica aspectul si functionarea tegumentului. Compozitia lor variaza dupa calitatea tenului si dupa scopul urmarit.

Mastile pot fi clasificate astfel: dure, calmante, hidratante, astrigente, tonifiante, decolorante, emoliente.

Dintre mastile dure face parte masca de parafina. Sub pielea acoperita cu parafina, se acumuleaza transpiratia, ceea ce duce la hidratarea pielii si la eliminarea impuritatilor prin deschiderea porilor. Prin capilarele sanguine dilatate, circulatia este mai vie, iar nutritia pielii, activata. Dupa scoaterea mastii, tenul va arata mai curat, mai proaspat, mai inviorat.

Mastile calmante se aplica pe tenurile iritabile, in compozitia lor aflandu-se infuzii de plante, in special de musetel cu amidon. Din masca aplicata patrund in piele toate substantele care ii sunt utile, efectul fiind unul descongestionant, porii devin mai mici, functiile pielii sunt incetinite, capilarele se ingusteaza si aceasta face ca pielea sa aiba un relief mai fin.

Mastile hidratante, pentru tenurile uscate si deshidratate, contin infuzii de plante, sucuri de legume si fructe adecvate naturii tenului.

Mastile astrigente, pentru tenurile grase, cu pori deschisi sau pentru o categorie de tenuri uscate cu pori deschisi, contin substante astringente din diferite sucuri de legume sau fructe, sau din infuzii de plante.

Mastile tonifiante ajuta la mentinerea tonusului muschilor faciali. In compozitia acestor masti intra infuzii de albastrele, menta, cimbru, sucuri de fructe, capsuni, fragi.

Mastile decolorante, detin in compozitia lor apa oxigenata.

Mastile emoliente se folosesc pentru regenerarea epidermei si preintampinarea ridurilor cu ajutorul galbenusului de ou, care, datorita colesterolului pe care-l contine, actioneaza asupra regenerarii epidermului si combate deshidratarea pielii.

La cursul acreditat de cosmetica poti afla despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o masca: masca trebuie sa fie aplicata pe fata si pe gat, curatate in prealabil, si in raport cu natura tenului. Astfel, rezultatul obtinut e contrar scopului urmarit:

  • sa fie inofensiva, sa nu contina saruri de bismut, mercur, plumb
  • masca trebuie sa se aplice uniform pe piele, iar indepartarea acesteia se realizeaza cu ajutorul apei cadute, urmata de comprese cu apa rece sau infuzie de mustel, utilizand un burete, vata sau un tampon de tifon umed.

De retinut este faptul ca pe portiunile din jurul ochilor nu se va aplica niciun fel de masca, in afara de masca de parafina, iar ele vor fi unse cu o crema, deoarece aceasta regiune este deosebit de sensibila. La tenul normal, masca de parafina se pensuleaza direct pe figura, insa, la tenul uscat aplicarea se realizeaza peste o crema. Urmarind aceste sfaturi, se obtin rezultate excelente, dorite de oricine! Totodata, pentru relaxarea clientului, in cosmetica moderna, se recomanda ca aplicarea mastilor, ca si a oricarui alt tratament, sa fie asociata cu o muzica placura, distractiva.

Mai multe detalii despre pregatirea spatiului de lucru vor fi prezentate in cadrul cursului de cosmetica sau a cursului de perfectionare in cosmetica.

Materia prima ori compozitia mastilor cosmetice

Ingrediente naturale care intra in componenta unei masti cosmetice

Se folosesc substante in raport cu natura tenului. Substantele chimice nu se iau la intamplare, fiindca ar dauna tenului; ele trebuie sa fie chimic pure.

Din aceasta categorie fac parte: produse de origine mineralaparafina solida; caolinul – silicat de aluminiu hidratat; acidul citric – antiseptic, astringent si usor decolorant; acidul boric; apa oxigenata – decoloranta; acidul tartric; alaunul – sulfatul sublu de aluminiu si potasiu; acidul salicilic; ihtiolul – pentru tenuri acneice; tinctura de benzoe – protejeaza tesutul si este calmanta; sulful – pentru tenurile grase, acneice, ca degresant, sub forma de floare de sulf; oxidul de zinc si oxidul de titan.

Produse de origine vegetala si animalaamidonul de grau; amidonul de porumb – amestecate cu albus sau galbenus de ou, cu diferite uleiuri sau cu alte componente, se folosesc pentru tenurile normale si uscate; laptele – se utilizeaza crud pentru spalarea tenurilor iritate sau congestionate, iar pentru tenurile seboreice, lucioase, se recomanda salarea obrazului cu lapte crud amestecat cu suc de lamaie.

In cadrul cursului acreditat de cosmetica sunt prezentate cele mai utilizate ingrediente a unei masti cosmetice: oua, uleiuri vegetale, infuzii de plante, drojdia de bere, produse lactate, sucuri de legume si fructe, tarite de grau, amidon.

Produse apicolepolen, miere, laptisor de matca- propolis.

Produse de origine minerala caolinul, carbonatul de magneziu, sulful, ihtiolul, apa oxigenata, camforul.

Un aspect important pe care il poti afla in cadrul cursului acreditat de cosmetica sau cursului acreditat de perfectionare in cosmetica de la trainerii Start Academy specializati in terapii clasice si moderne, atunci cand ne ocupam de ingrijirea tenului este sa ne asiguram, conform celor invatate la curs, ca am identificat corect tipologia acestuia si aplicam tratamentul corespunzator fiecarei persoane.

Trainerii Start Academy vor sa te cunoasca, iar la viitorul curs acreditat de cosmetica ai ocazia sa parcurgi mai mult decat un simplu curs!

Sunati ACUM!