Blog

Microblading – Atat de.. real!

Microblading (cunoscut de multi sub denumirea Eyebrow Embroidery) este o metoda manuala de machiaj semi-permanent relativ noua in Europa, dar foarte veche in Asia. Procedura consta in folosirea unei lame formata din mai multe ace pozitionate in unghiuri diferite, lungimi si grosimi diferite. Tehnica manuala de microblading poate reproduce fire foarte fine prin introducerea in epiderm a pigmentilor folositi in industria machiajului semi-permanent. Deoarece culoarea este mai aproape de suprafata, firele trasate par foarte bine definite si pot fi mai subtiri decat firele naturale, in functie de grosimea lamei.  Cu aceasta tehnica pentru corectarea sprancenelor se elimina fenomenul de “imprastiere” a pigmentului sub epiderm.

Principala diferenta fata de Machiajul Semi-Permanent obisnuit consta in faptul ca pentru Microblading nu este nevoie de un aparat. Pigmentii sunt plasati in piele manual. Lama gliseaza cu o presiune delicata a mainii pe suprafata pielii, realizand o taietura fina, la fel de fina ca o taietura cu hartie, si poate fi cu greu deosebita de firele de par adevarate.

Aceasta metoda este ideala pentru orice persoana care doreste sa imbunatateasca aspectul sprancenelor sale. Rezultatele sunt linii ce imita firele de par, cu aspect natural, indiferent de cantitatea de par din spranceana naturala. Persoanelor ce sufera de alopecie sau de orice alta afectiune care cauzeaza pierderea parului, tehnica Microblading le ofera beneficii imense, lucru valabil si pentru cei care pur si simplu nu sunt multumiti de felul in care arata sprancenele lor.

In functie de tehnica de “desenare”, Microblading-ul creeaza un aspect individual al sprancenelor pentru fiecare persoana. Tehnica isi are originile in Asia si devine din ce in ce mai populara la nivel global.

Nu trebuie sa uitam faptul ca tehnica Microblading poate crea linii precise si mult mai definite. Imediat dupa procedura, sprancenele arata perfect. Pentru o definire finala a acestora, dupa cateva saptamani un retus este necesar in majoritatea cazurilor (daca vorbim despre o piele tanara). O piele matura retine mai bine pigmentul si, datorita procesului mai lent de diviziune celulara, nu il pierde la fel de usor. La realizarea retusului prin Microblading, liniile nu se intind si nu devin neclare, asa cum se intampla in cazul micropigmentarii cu aparatul. Se poate trece pe aceleasi linii de mai multe ori, fara ca firele sa para prea groase, ceea ce duce la un model precis si definit.

Sunati ACUM!