Nu trebuie sa subestimam puterea privirii dar nici puterea sprancenei!
Ochii sunt oglinda sufletului iar sprancenele ne modeleaza si ne incadreaza fata si impreuna contribuie la transmiterea fiecarei emotii reale oricat am incerca sa ascundem aparentele. Ritualul de ingrijire al sprancenelor este cunoscut de secole inca de pe vremea Cleopatrei Egiptului, considerata drept cea mai frumoasa femeie din lume. Machiajul ochilor si al sprancenelor a fost frecventat in antichitate nu numai de femei ci inclusiv de barbati, apelandu-se la acest truc tocmai pentru a inspira si accentua puterea si stapanirea de sine prin lookul acentuat al ochilor. De la sprancenele pictate si bine conturate ale printilor și printeselor egiptene antice, pana la faimoasa spranceana extrem de arcuita si subtire a lui Marlene Dietrich sau forma ingenua si totodata provocatoare a lui Marilyn Monroe, lumea a fost intotdeauna preocupata de sprancene. Deoarece interesele si preferintele noastre pentru sprancene continua sa se schimbe si sa evolueze, la fel se intampla și cu metodele si tehnicile pe care le folosim pentru a crea sprancene perfecte.
La ora actuala cea mai populara metoda de a modela si transforma sprancenele este machiajul semipermanent. Fie ca apelam la tehnicile realizate cu aparatul electric sau tehnica manuala de microblading sau combinarea acestora, tehnicile machiajului semi-permanent ne asigura in orice moment sprancene perfect conturate si bine evidentiate prin culoare si forma- chiar si atunci cand dormim!
Exista o serie de tehnici pe care specialistii in dermopigmentare le folosesc pentru a crea infatisarea perfecta: microblading cunoscuta in primul rand ca si tehnica fir cu fir cu toate ca se poat realiza si efecte de pudrare, sau diferite efecte de pudrare realizate cu aparatul electric (powdering, shaiding, ombre, combo, hybrid, fusion, etc.)
Trainerul in Dermopigmentare si specialistul in tehnicile de pudrare Oana Monea ( https://www.facebook.com/alphabrows/ ) ne detaliata tehnica Ombre si ne dezvaluie de ce tehnicile de pudrare de micropigmentare sprancene sunt preferate ei dar si cele mai solicitate tehnici de catre miile de cliente.
Ce este tehnica Ombre de micropigmentare sprancene?
Tehnica Ombre este conceputa pentru a crea o spranceana naturala si cu un efect pudrat. In loc să foloseasca o culoare plina pe intreaga spranceana, tehnica Ombre presupune realizarea unui gradinet in ceea ce priveste intensitatea pigmentului: mai difuz in zona numita de specialisti ’capul’ sprancenei si crearea unui efect mai concentrat si accentuat pe ’corpul’ si ’coada’ sprancenei. Rezultatul: un efect de make-up natural, discret si profund in aceelasi timp, o forma de spranceana bine conturata care sa puna in evidenta si sa creeze un echilibru si o armonie cu intreaga fizionomie a fetei. Tehnica Ombre poate fi catalogata in prima faza fie ca prea intensa sau eventual cu o trecere a intensitatii gradientului (intensitatii pigmentului) insesizabil sau dimpotriva mult prea brusc insa efectul Ombre se va vindeca pentru a dezvalui rezultate foarte naturale care pot dura si la ordinul anilor, cu conditia ca ingrijirea ulterioara sa fie efectuata corect conform recomandarilor specialistului. Tehnica Ombre nu este doar tehnica perfecta pentru crearea unor sprancene cu aspect natural, dar poate fi adaptata pentru a se potrivi nevoilor fiecarui client în parte.
Cum se face tehnica Ombre?
Daca efectul ’fir cu fir’ inseamna crearea unor linii foarte fine care sa imite firele de par, tehnica Ombre presupune realizarea unor micropuncte. Aceste mici puncte, mai putine si mai dispersate spre ’capul’ sprancenei cresc treptat ca si numar si densitate pe corpul si coada sprancenei pentru a crea efectiv un efect de umbra.Pentru realizarea tehnicii ombre se folosesc ace 3 RL sau RL, pozitia stiloului trebue sa fie perpendiculara pe zona de lucru (90 grade), miscarea rapida tip pixeli (pictat) si presiune mainii medie.
Este foarte important sa se respecte recomandarile de ingrijire oferite de catre specialistul in dermopigmentare pentru un rezultat optim pe termen lung. Instructiunile de ingrijire ulterioara pot varia de la tehnician la tehnician, dar procesul de vindecare implica, de obicei, doar a astepta ca sprancenele sa se vindece in mod natural. Pentru cele mai bune rezultate, clientii ar trebui sa evite transpiratia, expunerea la soare extrema, tratamentele faciale ale pielii si sa puna machiaj excesiv în jurul sprancenelor cel putin o saptamana. De asemenea, este esential sa se pastreze noile sprancene frumoase si curate pentru a evita intreruperea procesului de vindecare.
Cum difera tehnica Ombre de alte tehnici de micropigmentare, cum ar fi microbladingul?
Microbladingul este una dintre celelalte tehnici intens solicitate si utilizate în industria estetica. Multi oameni doresc sa stie diferenta dintre tehnica Ombre si microblading si ce rezultate se asteapta de la fiecare procedura. Iata un scurt rezumat al diferentelor dintre microblading si micropigmentarea ’Ombre’
Microblading
Microbladingul este una dintre cele mai cunoscute tehnici de pigmentare sprancene din industria permanent make-up. Se realizeaza folosind un stilou si ace special de microblading, multi compara acest dispozitiv cu un bisturiu. Procedura presupune realizarea unor microtaieturi/ microincizii la nivelul pielii. Fiecare dintre aceste microtaieturi trebuie sa imite un fir de par: mai gros la baza, mai subtire la varf, cu o forma curbata, pozitionate intr-un fel aparte in spranceana. Aceste incizii mici sunt umplute cu pigment de o culoare apropiata de nuanta naturala a parului clientei pentru a se integra perfect cu firele de par existente. Microbladingul se recomanda tenurilor uscate, fara exces de sebum, fara pori dilatati, si de regula tenurilor tinere pentru o retentie buna a pigmentului si un rezultat de durata ( aproximativ 1- 1.5 an) pana la reimprospatare.
Micropigmentare Ombre
Micropigmentarea Ombre este o alternativa la microblading pentru tenurile mixte, tenurile mature. In loc de liniile fine ale microbladingului, micropigmentarea Ombre foloseste in schimb puncte de pigmenti. Aceste mici puncte permit crearea intensitatii culorii treptat, ceea ce duce la un efect de umbra. Timpul de vindecare este similar cu cel al microbladingului, dar rezultatul este mai persistent si durează mai mult! Micropigmentarea prin tenhica Ombre se potriveste, de asemenea, tuturor tipurilor de piele, în timp ce microbladingul se potriveste unui numar foarte mic de tipologii de clienti. Un specialist in dermopigmentare trebuie sa evalueze corect pielea clientului si modul de viata, sa intelega exact ce-si doreste ca sa-l poata consilia si sa-i explice detaliat care metoda si tehnica de micropigmentare i se potriveste.
Mottoul ’clientul nostru- stapanul nostru’ nu se aplica in dermopigmentare. Un client care insista si impune o tehnica de micropigmentare personal preferata dar care nu i se potriveste datorita aspectelor ce tin de anamneza corecta si concludenta a dermopigmentistului este de preferat sa fie refuzat, deoarece poate duce la situatii problematice pe masura ce trece timpul iar lucrarea de pigmentare se dovedeste a fi necorespunzatoare iar tocmai aceste lucrari sunt cartea de vizita a dermopigmentistului.
Pielea noastra este ca o sugativa. Pigmentul cu care s-au realizat liniile ce imite firele de par prin microblading ajung cu timpul sa se disperseze si sa nu mai fie atat de fine si bine definite cum arata imediat dupa pigmentare iar rezultatul ajunge sa fie neclar. In schimb, micropunctele realizate cu pigment prin dispersare ajung sa capate un efect mai difuz, un efect pudrat. Cu alte cuvinte, modul in care reactioneaza pielea noastra are un efect pozitiv in ceea ce priveste tehnica Ombre vs. tehnica fir cu fir.