TENUL CUPEROZIC – caracterizat prin mici dilatatii ale vaselor capilare (temporare sau permanente) prezente in zone precum pomeți și aripile nasului. Acestea apar initial ca un aspect congestionat, iar cu timpul roseate se accentuează, instalându-se cuperoza.
Cursul acreditat de cosmetica si cursul acreditat de perfectionare in cosmetica de la Start Academy ofera toate informatiile necesare pentru a efectua in primul rand o anamneza corecta, stabileste tipul de tratament cosmetic adecvat fiecarui tip de ten, realizeaza etapele corecte ale tratamentului prin proceduri noninvasive de refacere a texturii pielii cu ajutorul produselor profesionale recomandate.
Ce este CUPEROZA?
Cuperoza, provine din latina, de la cuvantul “cuprum” – cupru, ca si culoarea rosie a pielii care este afectata de aceasta problema. Asadar, cuperoza este o conditie cutanata deosebita ce se caracterizeaza tocmai prin culoarea sa, fiind considerata mai mult un inestesism al pielii. In cuperoza simpla, roseata poate aparea ca urmare a:
- influentelor emotionale denumite “flush” care provoaca o inrosire violenta a obrajilor, a nasului si a gatului;
- schimbarilor bruste de temperatura si de mediu. Trecerea de la frig la cald poate fi cauza unor inrosiri raspandite ale fetei;
- expunerilor excesive la razele ultraviolete. Razele ultraviolete, din cauza energiei lor ridicate, provoaca vasodilatatie urmata de cresterea fluxului de sange!
Trebuie mentionat ca, odata instalata, nu se poate “pierde” ci dimpotriva, daca este neglijata sau tratata necorespunzator poate evolua in forme patologice severe precum
- “rozaceea” – piele inrosita, inflamata, avand aspectul unui bronz incorect sau a unor vase de sange stranse in mare parte pe obraji, nas;
- “rinofima” – in care inflamatia afecteaza nasul care se umfla obtinand o culoare violeta.
Cum tratam CUPEROZA?
Tratamentele cosmetice prezentate in cadrul cursului acreditat de cosmetica ar trebui sa actioneze in doua directii:
- sa creeze o membrana foarte subtire care sa poate atenua efectul schimbarilor bruste de temperatura;
- sa filtreze radiatiile solare.
Afinele, pe langa gustul lor foarte bun si dulce, mai pot fi considerate si un ‘medicament’ pentru toate problemele care afecteaza vasele mici si nu numai! In fapt, pe langa a fi o componenta preferata in cosmeticele anticuperozice, sunt folosite si in tulburarile de vedere, impotriva aftelor (sub forma de tinctura) si chiar ca si dezinfectant intestinal.
Acum poate va intrebati: “Deci, unde se poate adauga extractul de afine?”. Raspunsul este: in cremele de zi!
In cremele de zi pe baza de extract de afine mai sunt prezente si alte substante functionale precum acidul glicireticcare si saponinele (prezente in numeroase plante) cu actiune antiinflamatoare si ‘dezaglomeratoare’. In acest tip de creme, o conditie esentiala este prezenta filtrelor solare selective, in special fata de razele UV-B.
Si mastile pot reprezenta un ajutor in cazurile mai evidente de roseata. In cele din urma, nu trebuie uitata utilizarea unui tonic, care trebuie sa fie neaparat fara alcool si trebuie sa aiba o baza de apa distilata obtinuta din plante, precum: trandafirul, teiului, musetelul si florile de portocal.
PIELEA IMPURA SEBOREICA
In cazul pielii impure si seboreice, sebumul, in conditii normale, tinde sa se oxideze, devenind mai dens, pH-ul se poate schimba pierzand aciditatea lui naturala si prin urmare pierde din puterea sa microbiana. Asadar, acesti factori pot fi punctul de plecare pentru dezvoltarea acneei.
Pielea impura si seboreica e consecinta activitatii deficitare a glandelor sebacee care secreta sebum intr-o asemenea cantitate, incat, pielea capata un aspect lucios.
Cursul acreditat de cosmetica iti arata care sunt consecintele pielii seboreice:
- caracter estetic caracterizat de prezenta luciului;
- caracter specific dermatologic (poate fi cauza inrosirii, mancarimii, iritatiilor sau chiar infectii, mai ales daca sunt scarpinate sau stoarse mecanic de catre cineva incompetent sau fara a respecta norme primare de igiena).
Aceasta este o problema constanta si continua, prin urmare si tratamentul trebuie sa aiba caracteristici care sa duca spre vindecare. Se intampla deseori ca cei care au o piele seboreica, sa recurga la spalari dese pentru a elimina excesul de sebum cu ajutorul unor produse agresive. Acest obicei poate cauza un efect nedorit de care incercam sa scapam, adica, o productie crescuta de sebum.
Acneea, desigur, ocupa un loc fruntas printre patologiile cutanate! Acneea poate prezenta o inestetica a fetei, respectiv a pielii, insa trebuie sa ne acceptam asa cum suntem si sa combatem astfel de problema. Nu va tratati pielea fetei din ‘auzite’ !
Trainerii specializati in terapii clasice si moderne vin in ajutorul nostru si ne ajuta sa invatam cum putem identifica si ingriji corect tenul in cadrul cursului acreditat de cosmetica sau cursului acreditat de perfectionare in cosmetica marca Start Academy.
Te asteptam cu drag la cursul acreditat de cosmetica din cadrul Start Academy pentru a impartasi cunostintele si experintele cu voi!