Blog

Practica in dermopigmentare- mama invataturii!

Dermopigmentarea – un domeniu atractiv, captivant, provocator, ce-ti poate aduce mari satisfactii personale si profesionala, o activitate profitabila si confortabila.

Multe persoane sunt atrase de aceasta profesie. Insa, parte dintre  ele isi pun o bariera in a-si urma primul instinct, isi elimina o probabila mare pasiune, isi anuleaza o posibila cariera ce-i poate aduce o mare multumire si implinire sufleteasca dar, de ce nu, si o profesie de success.

Care este motivul? TEAMA! …si nu teama de a lucra pe pielea clientului, nu teama de a lucra cu ace, nu teama ca nu sunt capabile sa inteleaga in detaliu tot ce inseamna machiajul semipermanent, deoarece dermopigmentarea nu presupune numai sa folosesti un pigment si un dispozitiv de pigmentare. Teama cea mai mare si cel mai frecvent invocata este ca NU AU TALENT. Si stiti ce fel de talent? Talent la desen. Total gresit! Pictorii sunt talentati si au talent. Desenatorii sunt mai mult tehnici decat artisti deoarece ei respecta reguli de proportie, nu se abat de la masuratori precise, respecta chimia si matematica culorilor, etc.

Chiar controversatul dar unicul si valorosul Pablo Picasso spunea “Incerc mereu sa fac ceea ce nu stiu sa fac, pentru a invata cum sa fac” sau “Inspiratia exista, dar trebuie sa te gaseasca muncind”.

Asadar, indiferent de nivelul profesional, fie ca esti la inceput de drum in dermopigmentare sau deja cu vasta experienta, practica constanta si exercitiu permenent sunt cheia in realizarea unor lucrari de micropigmentare de exceptie. Indiferent de valoarea produselor si a aparatului cu care un dermopigmentist lucreaza, bineinteles fara sa faca rabat de la calitate si sa primeze in primul rand siguranta clientului, rezultatele unei lucrari tine in primul rand de abilitatea si indemanarea specialistului. Daca cunnostintele in dermopigmentare le dobandesti in cadrul cursurilor de formare profesionala si mai departe din diferitele cursuri si masterclassuri de specializare https://www.cursuri-estetica.ro/masterclassuri/, daca aparatul si gama de produse le alegi tinad cont de raportul calitate-pret, abilitatile si indemanarea tehnicianului sunt rezultatul lucrului si practicii constante!

In cadrul cursurilor acreditate de dermopigmentare Start Academy https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-dermopigmentist/ practica se face in 3 etape: se incepe cu practica pe fise si materiale didactice pe suport de hartie unde se exerseaza designul de sprancene conform regulilor de design invatate la modulul de teorie, se corecteaza forme gresite de sprancene, se exerseaza pozitionarea corecta a firelor de par in spranceana, se exerseaza tehnici de hasura pentru a putea reda cat mai corect si in detaliu efectele de powdering, ombre, shading, fir cu fir si combo. Urmatoarea etapa din cadrul modulului de practica este pe piele sintetica unde exersam cat se poate de mult toate tehnicile de micropigmentare predate in cadrul cursului. Numai in acest fel elevii sunt pregatiti pentru etapa finala de practica cand vor face primele lucrari de dermopigmentare pe primele lor cliente. Un aspect important este ca aceasta practica pe modele sa se realizeze individual de catre fiecare eleva, bineinteles indrumata si sustinuta de trainer. Numai in acest mod se poate face o evaluare corecta a fiecarei eleve si pot fi facute recomandari si sugestii.

Ulterior parcurgerii cursului, tine de fiecare eleva in parte, de propria sa motivatie si ambitie unde vrea sa se opreasca si unde vrea sa ajunga. Modalitatile de realizarea a practicii sunt similar cu etapele parcurse in cadrului cursului iar materialele cele mai folosite sunt:

  • Suportul de hartie– varianta cea mai accesibila unde fiecare poate continua si repeta exercitiile din cadrul cursului pana la obtinerea perfectiunii.

 

 

  • Aplicatiile de desen disponibile pe smartphone sau tableta unde eventual pen-ul disponibil poate lua locul creionului clasic sau chiar a stiloului de micropigmentare. Este o modalitate de a incepe inclusiv dezvoltarea unei tehnici noi sau de a-ti pune amprenta pe una déjà existenta

  • Pielea sintetica/ artificiala plana– suprafata pe care putem exersa, fata-verso, tehnici de pigmentare chiar la dimensiune reala sprancene, buze, eyeliner.
  • Pielea sintetica tridimensionala sau macheta tip model real– pentru a prinde forma specifica in relief (buze/ sprancene/ eyeliner) acest support are o duritate aparte. Este un exercitiu ce il recomandam mai ales celor ce au deprins presiunea optima ce trebuie facuta pe piele, inclusiv pe pielea sintetica, aceasta fiind mult mai apropiata de modul in care trebuie lucrat pe pielea umana. Acest tip de suport dur poate crea confuzie pentru un incepator si-l poate pune in dificultate. Din acest motiv, in cadrul cursului de dermopigmentare de la Start Academy evitam ca elevii sa faca practica pe piele artificial 3D sau machete.
  • Modelele umane– primele cliente ale unui proaspat dermopigmentist cu siguranta vor fi persoanele foarte apropiate din familie, cercul de prieteni, cunsotinte sau personae care isi doresc lucrari de micropigmentare si poate nu si le permit financiar la dermopigmentisti deja consacrati. Pentru acest tip de ‘model’ dermopigmentsitul incepator poate deveni sentimental si-si pune problema ‘daca gresesc si imi mai este si apropiat”. Un motto dupa care trebuie sa se ghideze un dermopigmentist incepator este ‘LESS IS MORE’ (Mai putin este mai mult). Cu alte cuvinte, nu exagera cu forma, cu lungimea, cu cantitatea de pigment! Si chiar daca inca de la prima sedinta observi ca ai fi putut face si mai mult, lasa-ti loc pentru retus- exista loc de mai bine si mai corect la retus. La retus, cand pigmentul s-a fixat, cand pielea este vindecata se poate observa mult mai bine unde mai poti sa lucrezi suplimentar si cu siguranta la urmatoarele lucrari vei stii din prima sedinta ce sa faci mai bine.

Si daca dupa toate aceste posibilitati simti nevoie de a mai parcurge informatii cheie de teorie sau sa lucrezi sub supravegherea si indrumarea trainerilor, noi, echipa de dermopigmentist de la Start Academy ne sustinem elevii prin programul de ucenicie si consilierea online nelimitata dupa finalizarea cursurilor.

Meseria se invata practicand-o. Orice tip de curs iti pune bazele profesionale, iti da aripi si te invata cum sa zbori. Mai departe depinde de tine cat de mult vrei sa te mentii in zbor si cat de sus vrei sa ajungi.

Sunati ACUM!